Ulbølles Aktive Mødested

Legeplads - Sansehave - Mødested

I 2012 opstod ideen om at Ulbølle skulle bygge et smukt hverdagsmødested. Det skulle ikke bare være en legeplads for de yngste, men et samlingssted – med åben bålhytte, sansehave og rosenbede, borde og bænke, motions og balancemuligheder. Der skulle naturligvis også være et legehus. Et legehus hvor man kan kysse sin første kæreste. Ulbølles Aktive Mødested skulle være et aktiv for byen. Noget der var med til at sikre, at fremtidige borgere vælger at slå sig ned her, at landsbydød bliver ved med at være noget vi hører om, men ikke oplever selv.

Efter 4 års arbejde, blev pladsen indviet 22. januar 2016.

Den lille, men usædvanlig aktive Landsby, har ved fælles hjælp, velvillige fonde og lokale firma sponsorater, bygget et smukt udendørs mødested, der på alle måder lever op til forventningerne tilbage fra 2012.

Ulbølle spiser sammen

Den første onsdag i hver måned, mødes vi til sammenskudsgilde ved mødestedet kl. 17.30.

Der er ingen krav til hvilken mad du medbringer. Så kom med alt fra risengrød til ribenssteg og smag din nabos aftensmad.

I November, december, januar, fabruar og marts, rykker vi indenfor i forsamlingshuset.

ALLE ER VELKOMNE!

Legeplads

Vores naturlegeplads indbyder til leg for alle aldre. Der er hængekøjer til de unge, rutschebane, legehus og sandkasse til de yngste og et klatre område for skolebørnene. Samtidig indbyder området med store sten, buske og træer til mange timers hygge, afslapning og leg.

Skulder ved skulder

Hvis et ambitiøst projekt som dette skal lykkes, i en lille landsby som Ulbølle, er det en nødvendighed at byens borgere er aktive deltagere. Det har de i høj grad været. I sol, regn og slud, er de mødt frem til arbejdsdage. I alt er der blevet lagt mere end 500 frivillige arbejdstimer på alt, lige fra gravearbejde til pileflet.

Hele projektet blev sparket i gang, da det lykkedes, via salg af folkedonationer, at indsamle hele 30.000 kr. fra private borgere, der ønskede at bakke op om projektet. Det var startskuddet, der gjorde det muligt at vise omverdenen, hvor stor den lokale opbakning til projektet var.

Derefter faldt donationerne slag i slag. De største af slagsen kom fra Svendborg Kommune og LAG SØM. Derudover har Friluftrådet, Tuborg Fonden, Lokale og anlægsfonden, og Fonden for fynske bank, været med til at muliggøre projektet plus diverse firmaer.

Støt op om pladsen, bliv medlem

Vi har fundet en let måde hvorpå I kan blive medlemmer af foreningen Ulbølles Aktive Mødested og dermed støtte op om pladsen og det fremtidige arbejde for at vedligeholde og udvikle pladsen.

Medlemsskabet er for en hel husstand og koster kun 50 kr. Årligt.

Overfør 50 kr. Via Mobile Pay til 20183

Skriv Navn, adresse og mail i kommentaren.Så let er det, så hvorfor ikke gøre det med det samme? Tak for jeres støtte!

Bestyrelsen: Thorkil Fonnebech (formand) Tel. 29724229 Thorkil.f@gmail.com

Jens Hell-Lindgren (Næstformand)

Pia Hell-Lindgren (Kasser)

Jens Elton

Héléne Hansen